pondělí 27. května 2019

Breakfast banana bread

Existuje jenom jedna jediná věc, kterou mám k snídani raději než ovesnou kaši s banánem a ořechovým máslem.
Banana bread - s ořechovým máslem. 
Doteď jsem žila v tom, že nejlepší mají v mém milovaném Coffee Roomu, dokud jsem neochutnala ten od mojí mamky. A protože vás mám všechny neuvěřitelně ráda a nechci vás připravit o možnost ochutnat tohle BLAHO, vydyndala jsem z ní recept a v dnešním postu vám prozradím tajemství toho nejlepšího banánovýho chlebíku, jaký jsem kdy ochutnala!


I N G R E D I E N T S 

- 1 lžíce másla na vymazání formy (lze nahradit kokosovým olejem)
- 1 lžíce mouky na vysypání formy

T Ě S T O:
- 250 g třtinového cukru
- 200 g másla (lze nahradit kokosovým olejem)

- 6 ks zralých banánů (čím více hnědých teček, tím lépe)
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 špetka soli
-100 g pekanových / vlaškých ořechů
- 200 ml mléka (lze nahradit rostlinným)
- 1/2 lžičky skořice
- 2 vejce
- 100 g rozinek
- 300 g špaldové mouky (lze použít polohrubou)


S T E P S

1) Troubu předehřejeme na 180-190°C.

2) Rozmačkáme banány, přidáme cukr, máslo a jedlou sodu a společně vše zamícháme.
Přidáme nasekané nebo namleté ořechy a rozinky. Opět promícháme přidáme mouku, mléko, špetku soli, skořici, vejce a znovu vše pořádně promícháme. Hotové těsto by mělo mít tužší.

3) Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 70 min, ale doporučuju průběžně kontrolovat pomocí špejle (těsto by se na ní nemělo lepit, když s ní do chleba píchneme). 


A voila - máme hotovo! Pokud chleba pečete s opravdu hodně zralých banánů, dokáže vydržet vláčný klidně i několik dní. Já ho ale naprosto miluju ještě teplý, proto ho často jím hned po upečení nebo si ho hodím na chvilinku to toastovače. :) 
Banana bread doporučuju podávat s ořechovým máslem (miluju ty od R3ptile nebo Nutspread), marmeládou nebo třeba trochou jogurtu a ovocem na straně.
Tak dobrou chuť!
S láskou, V.

Share:

2 komentáře

  1. Banana bread je moje srdckovka :D od té doby, co jsem ho ochutnala poprvé, bych ho mohla jíst pořád :D

    Maris

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig